Vacatures

We zijn opzoek naar een pedagogisch medewerker (32-36 uur per week) voor onze woongroep 24-uurs begeleid wonen

Wie zijn wij? Een korte beschrijving van De Helenahoeve:

De Helenahoeve is een instelling voor kleinschalige jeugdhulpverlening. In 2007 zijn wij gestart als zorgboerderij met time-out plekken. Inmiddels zijn we uitgegroeid naar een instelling met 4 (kleine) externe locaties, een dagbesteding en paardentherapie.

Op onze externe locaties beschikken wij over een totaal van 18 bedden voor verblijf voor jongeren vanaf 14 jaar. Wij bieden 6 bedden op een 24-uurs begeleide woongroep, 4 bedden voor begeleide kamertraining (24-uurs zorg) en 2x 4 bedden voor begeleid zelfstandig wonen (mannen en vrouwen). De Helenahoeve is de laatste jaren flink gegroeid, maar we hebben nog altijd een klein team:

Een manager zorg

Een kinder- en jeugdpsychiater

2 gedragswetenschappers

Een psychotherapeut/equitherapeut

Een coach equitherapie

5 pedagogische medewerkers

3 medewerkers op de dagbesteding

 

Hoe ziet een dag als pedagogisch medewerker eruit op De Helenahoeve:

Op een doordeweekse dag kom je rond 15.30 uur aan op het kantoor van De Helenahoeve. Hier spreek je even met collega’s en lees je de rapportage van de dag ervoor. Zo ga je helemaal voorbereid je dienst in. Hierna geef je bij de jongeren aan dat je gaat vertrekken naar de Pastoriewoning. Enkelen zul je meenemen met de auto. In de woning zet je ranja, thee en koekjes klaar, zodat je jongeren gezellig thuis komen en even kunnenkletsen. Vervolgens zie je er op toe dat iedereen zijn/haar taak goed doet, dat de was wordt gedraaid en je gaat koken met een van de jongere. Na het eten wordt er afgeruimd en afgewassen door de jongeren. Jij hebt dan tijd om jongeren even één-op-één te spreken of afspraken te maken met één van je mentor jongeren. In de avond kijk je met de jongeren het nieuws of leidt je een huisvergadering. Hierna hebben de jongeren tijd voor henzelf, gaan ze douchen en vervolgens op tijd naar bed. Jij zorgt ervoor dat iedereen zijn medicatie krijgt, dat er wordt gedoucht, telefoons worden ingeleverd en iedereen op tijd in bed ligt. Jij zorgt dan dat het huis in orde is, schrijft de rapportages en kan dan zelf gaan slapen.

In de ochtend wek je de jongeren, zorg je ervoor dat iedereen ontbijt en op tijd de deur uit is voor dagbesteding, school of stage. Rond 8:30 uur is iedereen de deur uit. Dan rapporteer jij nog de ochtend,  doe je een laatste check in huis en trek je de deur achter je dicht.

Naar wie zijn wij opzoek:

Voor de groep 24-uurs begeleid wonen zijn wij op zoek naar een enthousiaste, assertieve  collega die het team minimaal voor 32 uur per week komt versterken. Beschik jij over een HBO werk – en denkniveau, heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring en maak jij een dagstructuur snel eigen? Twijfel dan niet en stuur je motivatie en CV naar info@de-helenahoeve.nl